Etiketter

,

Chateau Garreau

Nu har vi redan bokat nästa års Livets Goda på Chateau Garreau i Cadillac. Datumen blir tisdag till söndag, 26-31 augusti 2014. Och som vanligt kan man komma en eller ett par dagar tidigare om så önskas, enligt vårt Bed & Breakfast-arrangemang på Chateau Garreau.

Vi har nu haft Livets Goda 12 gånger sedan starten 2007. Årets upplaga var knökfull (åtta par), och vi utgår från att nästa år blir det också. Så vill ni vara med är det vettigt att boka ganska tidigt. Men ge inte upp om kursen blir fullbokad. Det är inte ovanligt att något par får förhinder och måste avboka, så det kan löna sig att stå som reserv.

Årets kurs var helt unik mot tidigare kurser på flera sätt, och framför allt eftersom Jennie för första gången inte var med som kursledare. Hon är höggravid, och ska föda i början av oktober, och stannade följaktligen hemma. Så kursledandet sköttes helt av mig (Calle), med kompetent hjälp av vår vän Amara Rådman, som blev min helt oumbärliga assistent. Detta gjorde förstås att en del av kursplaneringen blev lite annorlunda mot tidigare år.
En annan liten nyhet var en ostprovning jag ordnade, med 10 exklusiva franska ostar, ackompanjerat av delikata viner.

Ostprovning!

Livets Goda 2014 kommer också att bli ett helt unikt arrangemang. Då kommer Jennie att vara med igen, men också vår nya familjemedlem, som då kommer att vara en liten bebis på ca 10 månader. Högst sannolikt har vi just därför även nästa år med oss en assistent som kan hjälpa till med allehanda sysslor (som t.ex. barnpassning under kurspass), och vi har redan bokat Claes och Titti Claesson att vara våra exceptionellt underbara kockar. Man ska inte ändra ett vinnande koncept.

Det finns alltid förbättringar man kan göra, även på en så fullfjädrad kurs som Livets Goda. Jag fick väldigt fin respons av deltagarna, med en kreativ och konstruktiv kritik som jag definitivt tar till mig. Deltagarna ville gärna ha haft fler kurspass och något mindre utflykter. Detta har jag tagit till mitt hjärta, och tar det som en underbar komplimang, förstås – eftersom deltagarna uppenbarligen vill ha mer av just det unika som vi kan erbjuda i form av kursinnehåll. Så på Livets Goda 2014 blir det sannolikt fler kurspass, liksom något färre utflykter.

Hur vi än gör kommer det att bli fantastiskt. Det är jag säker på. Själv är jag oerhört tacksam över att veckan i augusti gick så bra, att deltagarna hade trevligt, och var så underbara. Jag var lite orolig för att några skulle bli besvikna på att inte Jennie var med. Självklart försvinner en viktig dimension från kursen utan henne, men allt annat på Chateau Garreau – miljöerna, den underbara maten, upplevelserna, poolen, det fantastiska vädret – lyckades uppenbarligen kompensera denna brist någorlunda, om än ej fullständigt.

Jennie framför ingången till Chateau Garreau.

Och så gjorde jag en liten busig grej – jag tog med mig ett kartongmonterat foto av Jennie, i full storlek, som jag ställde upp vid entrén när kursdeltagarna kom till Chateau Garreau. Detta var ett populärt påhitt, och flera kursdeltagare lät sig fotograferas tillsammans med min Jennie-docka. Så nej, det är alltså inte Jennie på bilden, utan hennes platta avbildning.

Jag ser fram emot Livets Goda nästa år. Vi kanske ses i Bordeaux?

Annonser